april 18, 2022

De Tafel van R: over relaties – hoe blijven die fijn?

by Gezonderelaties in blog
Het einde van een (liefdes-)relatie is vaak een verdrietig moment. De gevolgen kunnen heftig zijn: een slepende conflict, (juridische) strijd, emotionele schade, kinderen die lijden onder ‘vechtscheidingen’. 

Ervaringen leren: onderlinge spanningen tussen partners zijn beter beheersbaar en oplosbaar wanneer ze nog ‘klein’ zijn – en niet uitgroeien tot scherpe tegenstellingen. Een fijne relatie is een kwestie van ‘leren liefhebben’ en óók van ‘leren kwaad zijn op elkaar – en het weer goed maken’. En: hoe jonger je dat leert, hoe ouder je samen kunt worden. Maar hóe dat je dat?
 
Hoe houd je je relatie fijn, zonder problemen uit de weg te gaan?
Die vraag willen we bespreken met een veertigtal ervaringsdeskundigen: vrouwen en mannen, in de leeftijd van circa 25 tot 40 jaar, die hun ervaringen met elkaar delen in een lunchgesprek. De lunch vindt plaats in het Van der Valk Hotel Breukelen, op zondag 15 mei tussen 12:15 tot 15:00 uur. 
 
Deze ‘Tafel van R’ wordt georganiseerd door Imago Relaties Nederland en de Stichting Gezonde Relaties. Met als doel: kennis over relaties delen, ervaringen uitwisselen en ideeën verzamelen om partners vroegtijdig te kunnen bijstaan en zo hun relatie fijn te houden – en niet pas wanneer ze ervoor kiezen samen in therapie te gaan.
 
Wie aan deze lunch wil deelnemen, kan zich (graag met een korte motivatie) aanmelden, samen of alleen, via secretariaat@imagonederland.nl.  ‘Vol = vol.’ Aan de lunch zijn geen kosten verbonden. Uiterlijk vrijdag 6 mei hoort u of wij voor u een plek aan tafel hebben kunnen reserveren.
 
Barbara Cremers