juli 9, 2021

Geef liefde cadeau

by Gezonderelaties in blog

Als je ergens mee begint en je bent er heel enthousiast over, dan is het zo leuk om het je vrienden cadeau te geven. Ik gun hen allemaal wel onze relatiebootcamp. Als ze het tenminste ook zelf willen.

Wij Nederlanders zijn namelijk niet gewend aan preventieve relatietrainingen, internationaal bekend onder de noemer ‘premarital counseling’ of ‘premarital education’. Maar taboes zijn er om doorbroken te worden, nietwaar?

Met onze nieuwe stichting Gezonde Relaties hebben we de term ‘premarital’ verbannen, want niet iedereen trouwt. Gelukkig zijn er nog velen die zich samen langdurig (willen) verbinden in welke vorm dan ook: samenwonen, trouwen, geregistreerd partnerschap, kinderen krijgen of een stabiele latrelatie.

En dan is het fijn om vrienden te hebben die onze training graag willen ervaren en hun partner meenemen. Dat maakt het tegelijkertijd extra spannend – want wat vinden mijn dierbaren ervan? Ik kan het wel een goed product vinden. Ik kan wel de wetenschap hebben dat het echt helpend is om je met liefde duurzaam te kunnen blijven verbinden als partners, als ouders. Ik weet ook dat we er een mooie en leuke vorm aan hebben gegeven voor de Nederlandse stellen. En dat Barbara Cremers en haar collega’s zeer deskundig zijn in de uitvoering. Maar ja: wat vinden mijn vrienden?

Een eerste enthousiaste reactie: “Het is geen relatiebootcamp maar een relatiesafari”. En na onze training van zaterdag 3 juli de volgende reactie: “Dank je wel voor de te gekke relatieboostcamp. Heel erg bedankt”. Ik kon het eerst even niet plaatsen: ‘te gek’. Dus vroeg ik naar uitleg en die was als volgt: “Het was vooral heel inspirerend en verdiepend. Vond het echt heel fijn. Barbara deed het ook heel goed”.

Ik bespeurde toch enige opluchting bij mijzelf. Ik ben niet alleen een gekke idealist, er is draagvlak voor deze vorm van relatieonderhoud! Ik blijf het dan ook graag cadeau geven. Gelukkig voelen die vrienden van mij en de andere deelnemers, die net zo enthousiast zijn, zich ook heel vrij om suggesties te geven. Die nemen we mee, want de training mag zich nog meer voegen naar de wensen en behoeften van de Nederlandse stellen. 

Op 9 oktober geven we de training in Zwolle. Je kan je daar al voor aanmelden. Kom je van ver? Maak er een weekendje van met je lief en boek een overnachting in Zwolle of omgeving. Het is prachtig hier.

Imke – bestuurslid